ИНТЕР ПАРТЕС

Адвокатско друштво ИНТЕР ПАРТЕС Скопје

Адвокатското друштво ИНТЕР ПАРТЕС Скопје е основано во 2011 година и дел од неговите адвокати се следбеници на Адвокатската канцаларија на Димитар и Виолета Дангови, која потекнува од 1990 година. Работи на застапување на физички и правни лица пред домашни и меѓународни судови и органи, дава одбрана на осомничени и обвинети лица, води преговори и врши услуги од областа на делевниот протокол. Нуди правна помош во сите области на правото, а особено во областа на кривичното право и малолетничката правда, граѓанското, трговското и трудовото право, правото на индустриската сопственост, човековите права и слободи и меѓународното инвестиционо право.

Побарајте стручна помош од врвни експерти во сите области на правото!

За нас

Адвокатското друштво ИНТЕР ПАРТЕС Скопје својата репутација ја гради врз основа на квалитетот и карактерот на своите адвокати.
Поради тоа, тимот упорно работи да го сфати нивото на ангажман што клиентите и соработниците го бараат од адвокатското друштво.
Посветува време да ги проучи потребите на клиентите, физички лица, а за правните лица, нивната структура и бизнис планови.

За тимот

Во моментот, тимот во Aдвокатското друштво ИНТЕР ПАРТЕС Скопје брои 9 адвокати, правници и адвокатски стручни соработници.

Правни услуги

Адвокатското друштво ИНТЕР ПАРТЕС нуди правни услуги во сите области од правото.
Побарајте помош од стручни експерти и професионалци со долгогодишно искуство, докажани во своите области.

Бизнис и човекови права

Адвокатското друштво ИНТЕР ПАРТЕС Скопје дава пакет правни услуги на деловните претпријатија со цел исполнување на нивната одговорност за почитување на човековите права во согласност со Водечките принципи за бизнис и човекови права.

Новости

ПОВИК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ ЗА РАБОТНО МЕСТО- ПРАВНИК ЗА БИЗНИС И ЧОВЕКОВИ ПРАВА

ПОВИК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ ЗА РАБОТНО МЕСТО- ПРАВНИК ЗА БИЗНИС И ЧОВЕКОВИ ПРАВА

Адвокатското друштво ИНТЕР ПАРТЕС Скопје има потреба од правник кој би работел во одделот за “Бизнис и човекови права” во адвокатското друштво. Карактеристики кои ги бараме од успешниот кандидат: Минимум магистратура на Правен факултет во Република Северна Македонија или странство; Одлично познавање на англиски јазик, со поседување на меѓународно признат сертификат за познавање на англиски јазик; Познавање на друг странски јазик ќе се смета за […]

Награда за посветеност на унапредувањето на човековите права во бизнисот

Награда за посветеност на унапредувањето на човековите права во бизнисот

Кога во 2016 год. Адвокатското друштво ИНТЕР ПАРТЕС Скопје го објави со Данскиот институт за човекови права првиот Национален водич по бизнис и човекови права се покажа дека темата бизнис и човекови права е во зародиш. Денес сум горда да забележам дека благодарејќи и на квалитетната правна помош што ја дава адвокатското друштво, постојат се повеќе компании кои се отворени во своите политики и процеси […]

Слобода на изразување на адвокати

Слобода на изразување на адвокати

Денес е објавена правна анализа на Адвокат Ана Дангова Хуг на порталот Global Freedom of Expression при Универизтетот во Колумбија на неодамнешната пресуда на Уставниот суд со која е утврдено дека државни органи им го повредиле правото на изразување на двајца адвокати од Република Северна Македонија, спротивно на член 10 од Европската конвенција за човекови права.

error: Интер Партес | Сите права задржани
mk_MK
en_GB mk_MK