Димитар Дангов

  • Контакт информации:
  • dangov@interpartes.mk
  • +389 (0)70 245 088

Г-дин Димитар Дангов, кој има 29 годишно искуство како адвокат, има работено на правна проблематика во сите области на правото. Се пронаоѓа како адвокат во секој предмет кој го привлкува неговото внимение, а кон неговиот рефлекс на адвокат, најголемо влијание има потребата на Клиентот. Централно место каде се пронаоѓа е во функција на пружење адекватна правна помош и одбрана на неговите сегашни и идни клиенти, развивање и напредување како адвокат.

Активности

Делувањето на Димитар Дангов како адвокат е во функционална врска со унапредувањето на статусот на професијата адвокат и владеење на правото.

Образование и стручно усовршување

Г-дин Дангов дипломира на Правниот факултет во Скопје во 1982 година. Посетувал бројни семинари и обуки, и беше ангажиран како обучувач за измените на Законот за кривичната постапка при Академијата на судии и јавни обвинители.

Публикации, научни трудови и интервјуа

Работата и трагите од истата во архивите на судот, се допринос на Адвокат Димитар Дангов во презентирање на правната мисла.

error: Интер Партес | Сите права задржани
mk_MK
en_GB mk_MK